Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

         Ενα από τα δώρα που χάρισε ο Δημιουργός στον άνθρωπο είναιτο χαμόγελο. Το χαμόγελο μια απλή μυική σύσπαση και όμως τόσο σπουδαίο. Είναι η άυλη γέφυρα που μας ενώνει με τους απέναντι. Αποτελεί τη διεθνή γλώσσα κατανοητή από όλους, ασχέτως ηλικίας χρώματος επιδερμίδας, μορφώσεως, κοινωνικής τάξεως και καταγωγής.

   Το χαμόγελο δίνει στον άνθρωπο την ικανότητα και την δυνατότητα να εκδηλώνει και να εκφράζει (χωρίς λόγια)πολλά και ποικίλα συναισθήματα πολλά επίθετα χρησιμοποιούνται για να το χαρακτηρίσουν. Ένα  χαμόγελο μπορεί να είναι,γλυκό,θερμό,φωτεινό ,ελπιδοφόρο ενθαρρυντικό ,θριαμβευτικό ,αισιόδοξο φιλικό ή εγκάρδιο. Ακόμη μπορεί να είναι αινιγματικό ,θλιμμένο,ειρωνικό,ψεύτικο υπεροπτικό,αμήχανο,ψυχρό,βεβιασμένο ακόμη και υποκριτικό.Το αληθινό όμως χαμόγελο αντανακλά την ψυχική υγεία και  ισορροπία του ανθρώπου που το δίνει.


Ας ευχηθούμε το θεϊκό αυτό δώρο,το χαμόγελο,να συμβάλλει στο να αλλάξουν και να αμβλυθούν τα όσα δύσκολα και δυσεπίλυτα βασανίζουν τους συνανθρώπους μας. Και μην ξεχνάμε ότι :<<κανείς δεν είναι τόσο φτωχός που να μην μπορεί να χαρίσει ένα χαμόγελο και κάνεις τόσο πλούσιος που να μην το χρειάζεται>>.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου